14 Nov 2012

ceghita cuti sblom final exam


' yui , mak ngan ayah nak kuar ni , yui tolong tenggek nasik '

' mak ~ ( dgn sore yg habis manje ) yui nak study exam nih ( aku mmg pemalas )'

' seminit je pun tenggek nasik tuu , balik mak nak tgk dah siap , kalau rajin sidai kain terus , bye '

' giler nak rajin (bicara setan dlm hati )'


yuolls tengok betape demand nye mak aku ni , walau sebesar mane i bagi alasan , die tetap suroh jugak .  memang aku sebagai anak dara die satu satu nye dlm family so nak taknak die mmg suruh aku buat keje2 begini . lumrah kehidupan anak bongsu yg comel . ahakkss . 

why not aku tak jadik kakak jer , senang nak buli abg aku yg koje nye 24/7 asyik maen game . mentang2 koje engkau sonang je abg oii , boleh lah engkau mengadap gepren kau yg tak bernyawa tu siang malam . abg aku bab keje ghumah usah mimpi nak suruh buat,iron baju pun nak adek die yg comel ni buat jugak,kalau tak sanggup die pakai baju kedut seribu tahap boleh buat lap kaki jamban . 

tapi disebabkan aku ade terbaca secebis kisah yg mengisahkan ganjaran yg dapat bile kite sbg anak sanggup tolong mak ayah wlaupun by the time kite tgh nak gali lubang utk mati sbb study or so whatever we're doing , so aku pun ape lagi , bile terpikir sejenak why not aku buat ape yg mak aku suruh kan. dapat pahala kurang leteran ! 

One night only!(over) time tengah aku nak mengfokus study, macam2 pe'el jadik(pandai2 la korang sobut butoi butoi )1st my atok tetibe masok hospital pulak .. tengah amalam pulak tuu mak aku dpt call emergency from my mak long iaitu adek mak aku . mesti pelik kan asal adek mak aku dipanggil mak long .. family aku mmg pelik belaka , panggilan tunggang langgang sbb ramai sgt anak opah aku sampai dah taktau mane satu kuar dulu kot . bhahaha

esok nye pulak makcik ayu pulak masuk hospital sbb dah nak teberanak sangat dan aku yg excited lebih kot budak tu nak kuar on special date ke kan . yaa 10/11/12 . but budak tu taknak kuar lagi,demand lebih nak duk dlm perut lagi sbb tak sampai 9bulan lagik . then finally on 13/11/12 kuar jugak budak tuu but sadly is baby gurl tuu lahir pramatang . she just weight only 1.5kg . kau bayangkanlah kalau pramatang tu mcm mane kondisi die kan , so my whole family just recite Yassin and also doa tak putus2 for her .

by the time aku tanye si abang die iaitu kezen aku yg whole life die mmg duk kepit celah ketiak mak ayah aku . he's so manja sbb lame hidup membujang tanpe seorg adik . so family aku dah jadik family ke2 die . ini antara perbualan aku dgn die :

aku :  Lip ( aliff okeh ) kamu dah dpt adek , ape kamu rase ? 
alip  : tak rase pape 
aku : kamu ni takde perasaan lar, ape name kamu nak bg kat adek?
alip : zakiah ( disebabkan middle name die zulhaqiem) 
aku : kamu ni bg la name moden siket , lain2 
alip : suh die pilih sendiri , malas nak pikir.
aku : jap2 . seronok tak dpt adek ni ? 
alip : biase je
aku : menyampah la ckp dgn alip takde feeling langsung
alip : ok 


(-_-')   


kau tgk betapa kerek nye si abang . naseblah kau tu kezen aku , kalau adek aku dah lame kau rase cekikan aku ni . btw mmg aku yg excited gilos bab budak2 baru lahir ni . maklumlah nak kawen lambat lagi , so tunggu mak sedare kuarkan baby je lah . boleh main time deme tgh sonyap tegedik2 gelak kene agah agah ,bile  dah nagis berakk ehh lantak engkau lahh , g carik mak bapak engkau sane nun .. bhabahahaha 


as for my exam aku harap aku tak dilanda wabak demam . whole family aku tgh demam . dan utk elakkan penyakit tersebut  aku tibai satu botol scotts emulsion , hambek kau ! hope for the best utk final exam aku nii . nak dean list tuuu , aku kene tgk soklan ape lect kasi . if senang bolehlah aku mengharap . ahak ! 

as for now , BYE !



23 Oct 2012

i need a CAT

assalamualaikum 

malam ni memang tiqa free giler ahh , assignment utk esok is none ! mmg heaven giler tapi utk sementara jer *sob sob . so disebabkan malam ni free but i have no idea nak hupdate ape benda nye kan , so jom layan video si kucing hageMARU yang maha comel ni ~ 





comel tak comel kan ? extremely comel wehhh ( @,@ ) . kalau tiqa dapat kucing spesies mcm ni sehari je die dpt hidup kott .. muahaha .. kalau lah sape yg baik hati tu kan , yg tak kuase nak layan miawmiaw tiut miut mcm ni kan, bak sini kasi tiqa secara free okeh !  hekkkkhekkkk !
terpikir jugak kenapalah miawmiaw cm gini tak bergelimpangan kat luar , kan senang jumpe je boleh bwk balik , boleh save ongkos save the cats ~ hukkkk hukkk !


p/s : bukannye wa tak suke cat2 biase kat luar tu , cume nak yg special satu . macam korang tak kan ~




6 Oct 2012

benda paling streeesssss !

* klik utk tumbesaran yang sehat *

JERAWAT ! as u know , jerawat dan muka minyak  mmg tak boleh dipisahkan like lady gaga and her freak fashion . kalau dah muke tu berminyak tahap boleh buat minyak pelincir keta , toksah nak duk berangan muke tu akan jadi sebersih dan semurni minyak masak murni . memang kau akan develop diseases(?) yg paling scary dlm hidup a.k.a JERAWAT .

 bagi aku bila jerawat dah start mengawan atas muke aku mcm sekarang ni,mmg rutin harian aku jadi seperti ini ~~~
 pergi guardian/watson --> cari pembunuh upahan yg murah selama 1jam --> grab pembunuh tersebut --> apply that killer every one minute
but u guess what , this time aku grab one of this killer . bagi aku agak berkesan dan tak buat muka jadi kering like the other product for example OXY . Oxy ni mmg akan buat kawasan jerawat tu akan jadi kering kontang dan tinggal parut yg kesannya dah mcm kene bom.

so this time aku grab product yang ini dan dah pakai for 2days already . muka aku tgh musim mengawan sekarang ni , so mmg aku pakai 24/7 gune product ni. mmg tak tipu,jerawat cepat kering cume bab hilangkan parut aku tak sure lagi . yang paling penting , benda ni tak keringkan muke korang . so give it a try ! for me it ohsem giler + price tag yang sgt murah ! aku beli kat guardian,maybe kat watson ade jugak kot .  scroll bawaah utk tau ape benda yg aku pakai ~ *poyos jer aku


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
                         

                                       

ni lah benda tuu . AIKEN !

tapi sebenarnya aku pun tak sure this one for cream muka utk elak jerawat muncul or krim for kills jerawat yg dah muncul  sbb ade uv protection + oil control . macam aku, just apply kat pimple jer . nak apply kat area yg selalu jerawat mengawan pun boleh !




p/s : misi hapuskan parut ! btw, ape product yg best nak hilangkan parut jerawat ehhh ?

29 Sep 2012

baca sini ~

disebabkan hari minggu mcm gini mmg aku membuang mase yg teramat lah sgt , so aku sesaje nak bagitahu ni . tadi pagi tadi my mom pergi ke rumah her mom . yes my opah and atuk . aku opkos lah duk membuta di rumah , malas nak ikut . so balik2 je tunggu makanan bekpes yg dibuat oleh my opah . opah aku boleh dinobatkan as master segala chef if die mule jadi hantu dapur . mmg awesome+sedap segala badak wa ckp beb . so balik je mak aku bawak bekalan yg di bungkus dlm tupperware original yang dibeli borong bersama adek beradik mak aku. perlu ke nak mention ? muahaha .

tengah sedap mentekak darah dgn muke tak cuci , gigi tak berus ? ohh itu tipu .then tetibe mak aku ckp " yui , tu maklong ade bagi one set wangi-wangian,ade dalam handbag mak tu , g tengok 
dengan sepantas kilat aku g tengok kobek-kobek korek-korek rabak-rabak dlm beg mak aku tu . belom lagi aku bukak memang dah menyucuk idung aku dgn baunye , maha wangi ! aku bab perfume or segala jenis benda wangi2 ni mmg buat aku jadi gila .  then aku bukak je . OMG ~ pinkk kaler . aku bukanlah obses dgn pink , tp tiut miut gitu so aku suke ! muhehehe
aku seriously aspect sambil bercakap dlm hati "omg omg , maklong aku bagi perfume ape wangi gedabak dari taik lembu ni . konpom perfume mahal2 ni
sekali aku bukan bungkusan die , aku belek-belek . try tengok brand ape kan , lastly jumpe brand from cosway . terus tak excited dah . muahaha . 


tapi u noe what , bak org ckp , don't judge only by its brand, try dulu beb ! baru boleh komen .. seriously aku ckp bau die sgt wangi . lepas ni nampak gayenye macam boleh stick dekat cosway . nak g puji maklong sbb bagi benda yg best , next time boleh suruh die sponsorkan lagi . wkwkwkkwkw 

btw , one set yg maklong aku bagi tu includes ( R -series ) :

+ body hand lotion ( wangi gedabak + buat tgn jadi lembut tahap gaban gila ! paling aku suke )
+ spray body ( aku tak try lagi , tapi tetap wangi dr taik lembu )
+ deodoran ( serious wangi + bile aku pakai , angkat tiak harum molek gitu ! muahaha * sesuai gile for those yg ade tiak bangla )
+ perfume ( same jugak wangi ! tp tak try lagi , taktahu thn lame atau takk  )
+ powder talcum ( ni memang giler gedabak tersangat wangi ! )
+ cream perfume ( like a perfume but in cream, wangi jugak + plg aku gemor )




yang wane merah tu perfume die . yg kecik petak tu cream perfume . serious comel !! 
gedabak besar cam gajah tu body hand lotion . 




tak cukup 1 , aku upload 2kali dgn camera yg dah zuhud . kalau rajin cari perbazaan dan bgtahu aku .. peace *,*








p/s :  jangan biarkan hidupmu diselubungi bau bangla . muahaha


25 Sep 2012

Wo de piaoliang !

eventhough class baru start semalam setelah kesemua student pharmacist diberi amanat untuk bercuti selama mana yg mereka mahu, namun kami yg lebih mengutamakan pelajaran hanya inginkan percutian selama seminggu akibat drpd attitude yg tersangatlah ohsem .. is it ? omg

but memang malang dari awal aku dah bau , mula je class yg mmg dianggap pemusnah waktu tidur pagi anak-anak yg sewajibnya memerlukan 12jam waktu berhibernasi , segala macam jenis quiz + assignment berderet - derettt muncul macam semut mencari gula . memang sah lecterur mempunyai tahap kedengkian yg tinggi terhadap pelajar . ni dikira pembalasan dendam lecterur on their ohsem student sbb  most of them dpt sembelit semasa menanda answer shit of students dlm exam yg lepas .
at least diorang tak mkn gaji buta kronik je sbb kepakaran student nye meninggalkan jawapan perfect dlm exam yg lepas . actually its our mission to make sure they also using their otak utk berpikir samaada tahap pengajaran mereka berkesan atau tak . 
Below 50% marks = what does it mean ? go back and practice .
 
this week mmg minggu yg tershialan kebusy-an nye , but wa sempat lagi ber-blogg,its normal lah for student mcm aku ni . ape kau tak pulakk ?
fyi, this thursday ada oral mandarin . yes mandarin , jadi subjek wajib to score .. so sohaiyayaya . pronounce pun masih tunggang lenggang mcm itik tak pulang2 . mmg failed lah aku . kalau dah sebut mama pun kau dah termaksudkan kuda ,is it have a chance to pass ? makan kaki lah kau jawabnye ..

then esok ade quiz ubat-ubatan pulokkk. sentuh buku pun tak lagi nih . macam mane nak score ? then tak score salahkan lecterur . lecterur ajar tak betul lah,tok paham lah . bab bagi alasan yg munasabah mmg shittous lah kann?  hanye utk dptkan simpati,itu  perlu beb . assignment for ARAM jadah also di post pone using pos laju sehingga ke tarikh perlu di submit . itu adalah ciri pelajar smart kids dan harus dicontohi oleh students sekarang . baru marks dpt full tank . am i right ? yg paling malang lagi when proses mengadun drugs pulak sampai 2kali minggu ni . mmg shilakalakalaka . mmg melatih student utk tidak ikhlas dan hentam belaka dlm membuat ubat nih . naseb lah to some lucky people yg makan ubat aku buat . arwah baik orangnya (?) 




and now , aku dah ade mood nak study . grab my pillow spread out a blanket and there you go ..................................... 
k bye ;)






p/s : ape kene mengene tajuk post dgn ape yg aku post ? kikikiki ~

20 Sep 2012

tingkatkan follower sampai lebam ?



weheeeee ~ tibe2 jumpe segmen yang nmpk gempak ni especially untuk wa yg newbie dlm dunia blogger ni .
ape lagi , join lah memandangkan i mmg secara jujurnya takde follower lagi pun . 

000000 FOLLOWER beb . maha sadis kan ? muhahaha
i pun tak byk follow mane2 blog, mane nak org lain follow blog wa kan ?
so ni inisiatif yg bagus utk i merajinkan diri i yg tahap kemalasan sprti koala . 


so be my first follower la . and i will follow u back :)

klik jari anda kat sini kalau nak join :




18 Sep 2012

happy birthday to me ~

disebabkan kemalasan yg teramat sgt akibat drpd mase yg begitu panjang utk berhibernasi baru hari ni i cuba utk merajinkan diri mengupdate-ing blog yg sememangnye i sorg je yg akan bace balik ape yg i post.. sadis ~

fyi,i memang tak suke bile dicelebrate time birthday i ni , sbb i rasa diri ni tersangatlah dah besau habaq hang .. so bile ade idea utk disambut sprti retis hollywood , sememangnye i reject habis2 .. bajet demand itu penting sbb i taknak lps ni muke i muncul dlm paper .. *serious bajet retis --'

so at last , hanya waktu malam je i keluar utk g makan tanpa disedari oleh papajohn paparazzii, dah ade org nak belanje kan, gile kau nak reject , menyesal seribu tahun if i tak accept tawaran tersebut .. dasar kebuluran tapi i tetap cekedis . maintain gitu


dah habis makan baru nak tunjuk *dasar tamak*
telefon bimbit cameraa juga maha sadis --'


peminat i bagi this kek . muahaha . actually homemade by him . terharu pulak =')


btw, semalam aku g beli barang dapur utk my mom .. sape nak masuk minang come to papa , tawaran masih dibuka tetapi harus ditapis agar tidak mengandungi ciri2 18SX dan 18SG
sambil menyelam minum air longkang bak kate i,jalan2 lah kan then tetibe rase nak masuk book store , sebelum exam takde pulak kau nak terniat masuk book store .. lagi skali hati tetibe ditarik ke arah buku2 agama .. kaki nak melangkah pergi menuju ke arah magazine yg terpampang gambar lelaki maskulin ibarat die merenung i dan merayu agar i pergi dekat dgn die but disbbkan hati lebih kuat dr konkrit , melekat jugak dekat agama section .. 
pilih punye pilih lastly terus beli this two books  ~

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


kinda quite interesting and will make sure it can make me insaf 
*ape insaf in omputih ? failed --'


15 Sep 2012

pembaziran cuti sudah terasa

minggu cuti kebiasaanya aktiviti ku hanya perlu jadi suri rumah sepenuh masa makan tidur menggantikan sementara waktu pekerjaan mak i yg maha busy di rumah ibarat ade anak melebihi 10 ekoq walhal duwe ekoq je pung . over you mak .. dan waktu untuk melakukan pekerjaan tidur adalah sgt terhad akibat drpd laungan "UYUI" pada waktu subuh adalah lebih kuat drpd laungan azan bilal . yes thats my name and its not funny but manje awwwwwww muahehehe .

take note mmg bile ade kat umah hak milik kekal mak i ni jgn kau mimpi nak tinggal solat . nanti keluar segala ceramah tak berbayar yg membuatkan anak die due ekor ni insap sekejap . sekejap je kot sbb lps tu buat balik --'kejamnye akuu . mak maafkan anak mu yg serba cekedis ini tak buat lagi pinky promise mwehehe.

apepun aku akan cuba tak membazirkan cuti kali ni , mmg tahap gaban rugi gile baby nye kalau tak luangkan masa buat aktiviti yg berfaedah cuti ni . lagi2 dah lepas exam yg beri ku tekanan ibarat si suami sdg mnunggu saat  melahirkan anak dan si isteri bekerja jd gro pencuci kandang lembu siang malam utk mnggung anak2 yg obesiti nurhaliza yg hanye tau mkn gcb . omg . so wajib enjoice like rejoice gune jari pun boleh


p/s : tomorrow is my birthday yg ke 91 . tak mengharap belas kasihan dr anda utk memberi hadiah dan ucapan . hanya keikhlasan . tak paham lagi ? muehehehe =)

13 Sep 2012

miggu exam minggu berhantu

memang minggu mcm ni patutnye aku duk makan tidur mandi berblog segalanya berdua-duaan dgn paper yg maha tebal dekat sebelah aku ni. tapi paper tu sombong,taknak duk dekat aku,bile dekat je berpandangan antara satu sama lain then die bagi effect dadah kat aku . dasar keldai dadah .. patut dibakor je heaven hidup . muahaha

disebabkan takde motif dan kesengkangan masa utk post kali ni , hambek kau aku post gambar kesayangan aku yang takde motif langsung . dan maha besar .

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
TARAADADADDADA !

gambar ni agak horrow gara2 tempat editor bile dah edit takleh undo..serius mcm babpiq
*sadis aku tengok meja belajar aku,patut result pun sadis*

u're my love2x cause u never ever be apart .. awww *ihatebeliber

aku hidup bergelumang dgn dadah . tu pasal aku kurus cekedis
*pengakuan berani nak mampus*

minuman kultur hidup yg buatkan i terus bersemangat untuk tidur muahaha 



p/s : i know memang takde ape motif pun post kali ni . k bye
2nd p/s : sesi mengoperate wifi umah sewa yg tersangat jahanam line nye k bye


4 Sep 2012

Rumah Kanak-Kanak Cacat Batu Gajah,Perak


kali ni nak cerita benda(?) yang boleh menginsafkan diri kita sebagai manusia biasa yang dilahirkan sempurna  dari segi fizikal dan juga mental,walaupun mental aku tak berapa sempurna sejak dua tiqa empat menjak ni disebabkan oleh MIDSEM yg akan berlangsung dgn jayanye next week.. NEXT WEEK !!!???? OMG!? yer minggu depan lah . rilekk bro lame lagi tu, ibarat ade mase lagi dua bulan stgh kan(bisikan setan) yer otak kauuu *tampar diri sendiri .

berbalik kepada topik asal, ape yang sempurna ape yang tak kan . sebenarnya, utk pengetahuan anda , pada minggu lepas ,ehh tak sabtu lps iaitu raya ke 14 . nampak sgt batak raya . aku and THE HUMANITARIAN AID club-ing in my college ade buat kebajikan di rumah kanak2 cacat or for me just tergedik belakon baik nak ikut sbb dengar khabar aktiviti will be held is awesome,but betul sangkaan wa,indah khabar dari rupa --'

yeahh that home for disabled children is not made up for real children,but also untuk yang dah besar belaka.sampai sane is sort of scary,sbb masuk je pagar ,kami disambut dgn lalakan from that totally big budak boleh dikatakan.but i just berlakon tenang tahap gaban dgn memikirkan he just too excited nak jumpe kiteorang(positif) . but deep in my heart,sangat kesian dekat diorg sbb,fyi, that big budak and some of his friends dikunci dalam kandang ( maybe its not kandang,tp taktau nak describe ape) because diorang is kind of aggresive dan kalau tak dikurung, maybe akan serang  people arounds.

datang je terus setup table utk makan,and im in charge dlm penyediaan mknn,ape lagi bantai mknn tu dulu sebelum org lain perabiskan *dasar ketamakan di situ  . then,the show start , but im not good enough to perform.so member lain yg gigih buat persembahan yg gua boleh bgtahu sgt menghambarkan.*go back and practise guys* and then bla bla bla bla ( its show how that activity some kind of boring) tapi kami dihiburkan dgn big budak yg lain pulak menyanyi.pantang nmpak mike tyson terus sambar then nyanyi.

sedih jugak tengok diorang ni enjoy dgn ape yg kiteorang buat.aku je yg tak*kejamnye aku* but ade jugak yg lgsg takmau terlibat *sombong ehh kauu* . tapi ape yg boleh dikatakan di sini,kita perlu bersyukur dgn apa yg telah dikurniakan pada kita hari ni .janganlah kita sombong dgn apa yg kita ade skrg ni because we're not perfect.so behave yourself dan byk2kanlahh bermunajat serta buat solat syukur agar anda tidak tersasar ke landasan keretapi(?) .


 *sebelum sampai snap dgn camera hp yg maha sadis*


 belakang ade show,tp kami bercamwhore,dasar %^&*^^ 




untie yg maha sporting walaupun cannot speak at all ;'(


lunch time sambil disuap oleh ahli rombongan
(but i tak suap sape2 pung sbb semua nye dah ade yg suapkan :D )



p/s : perghh panjang gila vavi post gua kali ni . harap dimaafkan . ;)













30 Aug 2012

 assalamualaikum . tak jawab dosa,kalau jwb sayang lettew . 
yeyeyeyeye . *sambil tepuk tangan* put your hands in the air yeahh ohh ohh ehhhh ! sukernyeeew

Akhirnya,walaupun dalam kesibukan menghadapi keseksaan dan keperihan bile dah masuk sem3 ni ,BLOG gua dah berjaya dilancarkan dengan jayanya.tanpa ade sbrg konspirasi. ahhhhh *sambil mata di atas,tgn di bahu
Matilah aku lepas ni time study ntah ke mana,campak buku atas katil dan landing atasnye.itu awesome for me.but not for my BRIGHT future . 

last but not least, gua berbangga sudah ade blog gua sendiri . Setelah sekian lame hanye membaca blog org lain yg follower mereka dah mencecah seperti rombongan keretapi empat puloh gerabak,aku terase diri ini sangat lame dan sadis . 


study how to make my blog in top tenggg after this * kompom usaha sia-sia


p/s : baru 1st post dah tahap gaban panjangnye . maaf ketidaklanjuran jari jemariku yang runcing ni menaip . ddoing ddoing !