4 Sep 2012

Rumah Kanak-Kanak Cacat Batu Gajah,Perak


kali ni nak cerita benda(?) yang boleh menginsafkan diri kita sebagai manusia biasa yang dilahirkan sempurna  dari segi fizikal dan juga mental,walaupun mental aku tak berapa sempurna sejak dua tiqa empat menjak ni disebabkan oleh MIDSEM yg akan berlangsung dgn jayanye next week.. NEXT WEEK !!!???? OMG!? yer minggu depan lah . rilekk bro lame lagi tu, ibarat ade mase lagi dua bulan stgh kan(bisikan setan) yer otak kauuu *tampar diri sendiri .

berbalik kepada topik asal, ape yang sempurna ape yang tak kan . sebenarnya, utk pengetahuan anda , pada minggu lepas ,ehh tak sabtu lps iaitu raya ke 14 . nampak sgt batak raya . aku and THE HUMANITARIAN AID club-ing in my college ade buat kebajikan di rumah kanak2 cacat or for me just tergedik belakon baik nak ikut sbb dengar khabar aktiviti will be held is awesome,but betul sangkaan wa,indah khabar dari rupa --'

yeahh that home for disabled children is not made up for real children,but also untuk yang dah besar belaka.sampai sane is sort of scary,sbb masuk je pagar ,kami disambut dgn lalakan from that totally big budak boleh dikatakan.but i just berlakon tenang tahap gaban dgn memikirkan he just too excited nak jumpe kiteorang(positif) . but deep in my heart,sangat kesian dekat diorg sbb,fyi, that big budak and some of his friends dikunci dalam kandang ( maybe its not kandang,tp taktau nak describe ape) because diorang is kind of aggresive dan kalau tak dikurung, maybe akan serang  people arounds.

datang je terus setup table utk makan,and im in charge dlm penyediaan mknn,ape lagi bantai mknn tu dulu sebelum org lain perabiskan *dasar ketamakan di situ  . then,the show start , but im not good enough to perform.so member lain yg gigih buat persembahan yg gua boleh bgtahu sgt menghambarkan.*go back and practise guys* and then bla bla bla bla ( its show how that activity some kind of boring) tapi kami dihiburkan dgn big budak yg lain pulak menyanyi.pantang nmpak mike tyson terus sambar then nyanyi.

sedih jugak tengok diorang ni enjoy dgn ape yg kiteorang buat.aku je yg tak*kejamnye aku* but ade jugak yg lgsg takmau terlibat *sombong ehh kauu* . tapi ape yg boleh dikatakan di sini,kita perlu bersyukur dgn apa yg telah dikurniakan pada kita hari ni .janganlah kita sombong dgn apa yg kita ade skrg ni because we're not perfect.so behave yourself dan byk2kanlahh bermunajat serta buat solat syukur agar anda tidak tersasar ke landasan keretapi(?) .


 *sebelum sampai snap dgn camera hp yg maha sadis*


 belakang ade show,tp kami bercamwhore,dasar %^&*^^ 




untie yg maha sporting walaupun cannot speak at all ;'(


lunch time sambil disuap oleh ahli rombongan
(but i tak suap sape2 pung sbb semua nye dah ade yg suapkan :D )



p/s : perghh panjang gila vavi post gua kali ni . harap dimaafkan . ;)













No comments: